[نماز جماعت]
رسولُ اللّٰه (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ) نمازهای فرض را در مسجد به جماعت می خواندند و فضیلت نماز جماعت را 27 درجه بیشتر از نماز انفرادی بیان فرموده اند.نماز خانم ها در منزل با فضیلت تر می باشد.
به فردی که پیشاپیش نمازگزاران،نماز می خواند إمام و به سایر نمازگزاران مَأموم(مأمومین) گفته می شود. إمام جماعت باید مورد قبول نمازگزاران باشد و در بهترین حالت اولویت با عالم (فقیه دینی) است بعد فردی که قرآن را بهتر تلاوت نماید بعد شخصی که به سُنَّت آشنا تر باشد،بعد شخصی که زودتر در دین وارد شده باشد،سپس شخصی که از دیگران بزرگتر باشد.در نماز جماعت تبعیت از إمام واجب است.
نمازجماعت با فضیلت تر : هنگامی که إمام و مأمومین با هم نماز جماعت را شروع می نمایند بعد از اجازه دادن إمام برای شروع نماز و گفته شدن إقامه،إمام تَکبیرَةُ الْإحرام نماز را گفته آنگاه سایرین اَللّٰهُ اَکبَر می گویند و بعد از تکبیرهای إمام به رکوع و سجده می روند و بعد از سلام إمام ،سلام می دهند.
با تاخیر به جماعت ملحق شدن:اگرنماز جماعت شروع شود و شخصی نماز را از ابتدا با إمام شروع ننماید بهتر است با آرامش کامل در صف قرار گرفته، تَکبیرَةُ الْإحرام را بگوید و دست ها را روی هم ببندد و در اولین بخش نماز که امام در آن مکث می نماید به صف جماعت ملحق شود.
حالت اول:اگر در هنگام خواندن حَمد و سوره به صف ملحق شودوحتی چیزی نخواند و به رکوع رود آن رکعت را کامل انجام داده است. اگر در هنگام رکوع نماز به صف ملحق شود(بتواند در رکوع مکث نماید که حداقل یک ذکر را بگوید و با إمام هماهنگ شود) بازهم آن رکعت را کامل انجام داده است.
حالت دوم :اگر بعد از رکوع و یا هربخش بعد از آن به صف ملحق شود آن رکعت را کامل انجام نداده است و بعد از سلام دادن إمام، باید برخیزد و به اندازه رکعت هایی که نخوانده است نماز بخواند. مثلاًاگر در سجده رکعت اول نماز ظهر به جماعت ملحق شود،یک رکعت از نماز را نخوانده است لذا بعد از سلام دادن إمام بلند می شود و رکعت باقیمانده نماز را می خواند، می نشیند و تحیّات و صلوات را می خواند و در آخر سلام می دهد. بهتر است در مواردی تا رفع مشکل، نماز را به جماعت نخواند:
1- هنگامی که شخص گرسنه باشد و غذا آماده باشد2- بوی بد از لباس و دهان به مشام سایر نمازگزاران برسد3- بیماری زمین گیر کننده ومُسری 4- هنگامی که شخص تحت فشار است و باید به توالت برود.
نماز جماعت خانم ها:اگر در مکانی تمامی افراد شرکت کننده درنماز جماعت را زنان تشکیل دهند، برای نماز جماعت أذان گفته نمی شود و فقط گفتن إقامه کفایت می نماید.