نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)
نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)

نماز تَراویح - آموزش نماز در فقه امام شافعی رحمه الله(کتاب نماز متین 2)

[ نماز تَراویح- نماز نشاط بخش و روح انگیز ]

رسولُ اللّٰه (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ) در چند شب ابتدایی ماه رمضان (2  شب)پس از نماز عشاء در مسجد نمازشب خود را خوانده اند و مسلمانان نیز  پشت سر ایشان نماز را به جماعت خواندند،اما برای اینکه نماز واجب قلمداد نگردد،نماز نافله خود را در بقیه شب های ماه رمضان در منزل می خواندند.

 رسولُ اللّٰه (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ) فرموده اند: [ مَنْ قَامَ رَمَضَانَ إِیمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ ] (هر کس، ماه رمضان را با ایمان  و به قصد حصول ثواب،در عبادت بگذراند، تمام گناهان گذشته اش، مورد عفو قرار خواهند گرفت.)

به این نماز که در شب های ماه رمضان خوانده می شود،تَراویح گفته می شود. نماز شب های رمضان معمولاً در 11 رکعت خوانده می شود که  8 رکعت اول آن تَراویح است و 3 رکعت آخر آن نیز وِتر  است.

نماز تَراویح به صورت 23 رکعت نیز خوانده می شود 10 رکعت بعد از نماز عشاء و بقیه در اواسط شب خوانده می شود. نماز تَراویح را می توان به صورت انفرادی و یا به جماعت در مسجد و یا منزل خواند.

در 15 شب آخر  ماه رمضان در تک رکعت وِتر ، بعد از برخاستن از رکوع قُنوت خوانده می شود.

 

 

 

 

 

 

نماز تَراویح به صورت جَهری خوانده می شود و امام در هنگام نماز جماعت می تواند در هر رکعت مقداری از آیات قرآن را تلاوت نماید.این مقدار تلاوت بسته به توانایی نمازگزاران و زیبایی صدای إمام می تواند ثلث صفحه قرآن ، نصف،یک و یا دو صفحه و یا بیشتر  باشد و یا اینکه امام می تواند آیات قرآن  را به صورت پراکنده انتخاب نماید و همچنین تا حد ممکن  آیات قرآن را با ترتیل بخواند. برنامه ریزی تلاوت آیات می تواند به شکلی باشد که تا پایان ماه رمضان یک بار قرآن ختم گردد. اگر شخصی تَراویح را به تنهایی می خواند می تواند از آیات کم شروع نماید و در رکعات آخر بر تعداد آیات بیفزاید.

در فاصله میان رکعت ها می توان بیشتر مکث نمود تا آب یا شربت استفاده شود و یا وضوی مجدد گرفته شود و یا اگر شخصی از ابتدا در جماعت حضور نداشته است خود را با جماعت هماهنگ نماید.

عبادت شبانه در ده شب آخر رمضان بسیار مورد توجه است از آن جهت که شب پر فضیلت قَدر در یکی از این ده شب قرار دارد که احتمال قرار داشتن آن در شب های فرد (مخصوصاً شب 27 ام ) بیشتر است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد