نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)
نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)

روز عید فطر و عید قربان - آموزش نماز در فقه امام شافعی رحمه الله(کتاب نماز متین 2)

[ روز عید فطر و عید قربان]

رسولُ اللّٰه (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ) عید فطر و عید قربان را دو عید بزرگ مسلمانان نامیده اند.

عید فطر (عید رمضان) در روز اول شوال (اولین روز بعد از ماه مبارک رمضان) قرار دارد.

عید قربان (عید أضحیٰ) در روز دهم ذی الحجه (یک روز بعد از روزعَرَفَه) قرار دارد.

تَکبیر گفتن در روز عیدفطر :بعد از غروب خورشید آخرین روز ماه مبارک رمضان تا ابتدای خواندن نماز عید فطر در همه حال و به خصوص بعد از نمازها توسط تمامی افراد (مرد و زن)تکبیر گفته می شود.

تکبیر گفتن در روز عید قربان:از صبح روز عَرَفَه (روز رفتن حاجیان به صحرای عَرَفات) تا آخرین روز اقامت حاجیان در مِنا، تکبیرها در تمامی نقاط دنیا در تمامی احوال و به خصوص بعد از نمازها توسط تمامی افراد (مرد و زن) گفته می شوند،یعنی از صبح روز نهم ذی الحجه تا عصر روز  سیزدهم (5 روز) .

چند لفظ مختلف برای تکبیرهای روز عید وجود دارد که رایج ترین آنها  لفظ زیر است :

[ اَللَّهُ أَکْبَرُ اللَّهُ أَکْبَرُ اللَّهُ أَکْبَرُ ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ، اَللَّهُ أَکْبَرُ اللَّهُ أَکْبَرُ ، و  لِلَّهِ الْحَمْد ]

[ اللَّهُ أَکْبَرُ اللَّهُ أَکْبَرُ  ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ ، اللَّهُ أَکْبَرُ اللَّهُ أَکْبَرُ ، و لِلَّهِ الْحَمْدُ ]

   سُنَّت است نماز عید فطر کمی با تاخیر خوانده شود تا کسانی که زکات فِطریه خود را هنوز نپرداخته اند، به آن کار اقدام نمایند،همچنین سُنَّت است  قبل از رفتن به محل نماز ،مقداری غذا خورده شود.

 سُنَّت است نماز عید قربان را کمی زودتر خواند تا زمان برای قربانی نمودن و ملزومات آن در اوایل صبح بیشتر باشد، همچنین سُنَّت است بعد از برگشتن از نماز  اقدام به خوردن غذا  نمود.

نمازهای عید فطر و قربان سُنَّت مؤکده می باشندکه دردو رکعت به صورت جَهری و به جماعت خوانده می شوند.کسی که امکان حضور در جماعت را نیابد می تواند نماز عید را به صورت انفرادی نیز بخواند.

رسولُ اللّٰه (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ)  بعد از نماز عید نیز دو خُطبه کوتاه می خواندند .

برای خواندن خُطبه های بعد از نماز عید فطر و قربان می توان همانند خطبه های نماز جمعه عمل نمود و یا اینکه می توان در ابتدای خُطبه اول [  9  اَللّٰهُ اَکبَر  ] و در ابتدای خُطبه دوم [  7  اَللّٰهُ اَکبَر  ] گفت.

در پایان خُطبه ها مردم از یکدیگر حلالیت خواسته  و روز عید را گرامی می دارند.

مراسم قربانی نمودن بعد از نماز عید قربان (روز دهم ذی الحجه)تا سه روز بعد از آن انجام می گیرد،یعنی (4 روز)،روز عید ( 10) و روزهای 11و12و 13 ذی الحجه که به این سه روز أیامُ التّشریق گفته می شود.

روزه گرفتن به هر نوعی در روز های عید فطر وعید قربان و سه روز أیام التّشریق حرام می باشد.

خداوند متعال اعمال صالح در ده روز اول ذی الحجه را بسیار دوست می دارد تا جایی که روزه گرفتن در روز عَرَفَه برای غیر حاجیان موجب بخشیده شدن گناهان (صغیره ) سال قبل  و سال بعد می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد