[ خواندن نماز سُنَّت در حالت نِشسته و خوابیده ]
رسولُ اللّٰه (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ) فرموده اند: اگر شخصی نماز (سُنَّت) را ایستاده بخواند بهترین حالت آن می باشد و کسی که نماز (سُنَّت)را نشسته می خواند برایش نصف اَجر ایستاده را دارد وکسی که خوابیده نماز (سُنَّت) را می خواند برایش نصف اَجر نماز نشسته را دارد.
اگر شخصی دوست داشته باشد نماز سُنَّت بخواند اما به علت خستگی و یا هر دلیلی نتواند تمام نماز را ایستاده بخواند می تواند تعدادی از نمازهای سُنَّت را به حالت ایستاده و تعدادی را نشسته بخواند.
برای خواندن نماز به صورت نشسته ابتدا در حالت ایستاده اَللّٰهُ اَکبَر بگوید و دست ها را ببندد و سپس مانند حالت إفتراش (و یا حالت های شبیه به آن) بنشیند و حَمد و سوره را بخواند،برای رکوع مقداری خم می شود ومانند حالت عادی کف دست ها را روی زانوها قرار می دهد، با خم شدن بیشتر در حالت سجده قرار می گیرد،در پایان رکعت دوم با خواندن تَحیّات و صَلوات، سلام می دهد .
یا اینکه می تواند دو رکعت نماز سُنَّت را در دو حالت بخواند
رکعت اول را ایستاده بخواند و رکعت دوم را نشسته بخواند.
اگر شخص بخواهد می تواند از اول تا آخر نماز سُنَّت را به صورت نشسته بخواند، اگرچه بازهم بهتر است ایستاده اَللّٰهُ اَکبَر بگوید و دست ها را ببندد و سپس بنشیند و آنگاه حَمد و سوره را بخواند.
شخصی که مشتاق وحریص بر خواندن نماز سُنَّت است می تواند نماز را ایستاده و یا نشسته شروع نماید و سپس بر سمت راست بدن بخوابد و نماز سُنَّت را خوابیده ادامه دهد.
نماز بیمار: برای شخصی که به علت بیماری و یا هر دلیل دیگر قادر به ایستاده خواندن نماز واجب نباشد، می تواند نماز واجب را نشسته، به پهلو، به پشت و یا درهر حالت دیگری بخواند، تا حد امکان طوری باشد که أعمال مانند حالت های نماز باشد و فرق میان بخش های نماز مانند رکوع و سجده مشخص باشد.ثواب خواندن نماز واجب در این حالت ها کامل نوشته می شود.