نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)
نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)

نماز إستِسقاء (نماز باران) - آموزش نماز در فقه امام شافعی رحمه الله(کتاب نماز متین 2)

 [ نماز إستِسقاء (نماز طلب باران) ]

      رسولُ اللّٰه(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) هنگام خشکسالی نمازی دو رکعتی مانند نماز عید به صورت جهری به منظور باریدن باران می خواندند وبعد از آن نیز  دو خُطبه می خواندند.

اگر در فصل بارش باران شاهد نزول این رحمت الٰهی نباشیم از خداوند  تقاضای باران می نماییم،

 ابتدا در پایان نمازها و سایر اوقات دعا نماییم که باران ببارد،اگر باران نبارید امام می تواند در نمازهای جمعه مانند رسولُ اللّٰه(صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَسَلَّمَ) برای بارش باران با 3 بار گفتن جمله[ اَللَّهُمَّ أَغِثْنَا ] (خداوندا بر ما باران بباران ) از خداوند طلب باران نماید. اگر باران نبارید نماز باران خوانده می شود.

برای خواندن نماز باران اگر شرایط  فراهم باشد سُنَّت است مردم به بیرون منطقه مسکونی بروند در غیر این صورت می توانند نماز باران را در مسجد نیز بخوانند.قبل از خارج شدن برای خواندن نماز باران می توان غسل نموده  و مسواک استفاده نمود و به صورت خاشعانه و متواضعانه بیرون رفت اما از عطر و لباس تازه استفاده نمی شود.نماز باران أذان و إقامه ندارد و با جمله [ اَلصلاةُ الجامعه ]شروع می شود.

نماز باران همانند نماز عید با 7 تکبیر  در رکعت اول  و خواندن حَمد و سوره و 5 تکبیر در رکعت دوم و خواندن حمد و سوره به صورت جَهری انجام می شود .إمام هنگام خُطبه های نماز  در ابتدای

 خُطبه اول 9 بار و در خُطبه دوم 5 بار [أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَیَّ الْقَیُّومَ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ]

(آمرزش می طلبم از خداوندی که معبودی بحق جز او نیست، او زنده و پایدار است و بسویش توبه می نمایم) را می گوید سپس إستغفار می نماید:      [ اِسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرْسِلْ السَّمَاءَ عَلَیْکُمْ مِدْرَارًا

                     وَیُمْدِدْکُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ وَیَجْعَلْ لَکُمْ جَنَّاتٍ وَیَجْعَلْ لَکُمْ أَنْهَارًا ]

(از پروردگارتان طلب آمرزش نمایید، بی گمان او بسیار آمرزنده است. آسمان را بر شما می باراند و شما را با اموال و فرزندان یاری می دهد و برایتان باغ هایی پدید می آورد و نهرهایی قرار می دهد)

و دعای بارش باران می نماید[ اَللَّهُمَّ اسْقِنَا غَیْثًا مَرِیئًا مَرِیعًا طَبَقًا عَاجِلًا غَیْرَ رَائِثٍ نَافِعًا غَیْرَ ضَارٍّ ]

(بارخدایا بارانی به ما ارزانی کن که فریادرس ما گردد، و برای ما گوارا و سازگار، و گسترده و فراگیر باشد؛ بی درنگ از آسمان سرازیر گردد، و ما را معطل نگذارد، و به ما سود برساند، و زیانمند نگرداند)

     در خطبه دوم بعد از استغفارنمودن،إمام رو به قبله بر می گرداند وعبایش را بر می گرداند و دستهایش   را بسیار بلند می نماید (به صورتی که پشت دستهایش رو به آسمان باشد،خمیدگی کف دستهایش به طرف خودش باشد)سپس آرام دعا می نمایدسپس دعاها را بلند می خواند و سایرین آمین می گویند. سپس رو به مردم می نماید و آنان را به إستغفار،طاعت و عبادت و نیکی سفارش می نماید.

قبل از خواندن نماز باران بهتر است 4روز  روزه گرفت ودر روز آخر نماز باران را خواند.

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد