نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)
نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)

ارکان إسلام - آموزش نماز در فقه امام شافعی رحمه الله(کتاب نماز متین 2)

[ارکان اسلام ]

        رسولُ الله (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ)  فرموده اند که بنیان اسلام بر پنج مورد بنا شده است:

 [ شَهَادَةِ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَأَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّهِ  وَ إِقَامِ الصَّلَاةِ  وَ إِیتَاءِ الزَّکَاةِ  وَ الْحَجِّ  وَ صَوْمِ رَمَضَانَ ]

 شهادتین:اولین رُکن اسلام  و مهمترین بخش آن برای ورود یک شخص به دایره اسلام گفتن شهادتین است:(أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ  و یا  وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللَّه). اگر شخصی بخواهد مسلمان شود با گفتن این کلمات مسلمان می شود .

    نماز:دومین رُکن اسلام و مهمترین عبادت عملی و ظاهری ترین نوع عبادات است و به دو بخش نمازهای واجب و نمازهای سُنَّت تقسیم می شود که اصل بر خواندن نمازهای پنج گانه می باشد.

    زکات :سومین رُکن اسلام می باشد. زکات محصولات کشاورزی اگر بیشتر از 700 کیلو باشد در موارد آبیاری از چاه و استفاده از دستگاه صنعتی معادل یک از 20 سهم یا  5 درصد می باشد. مقدار   زکات  برای زمین های دیم یک از 10 سهم معادل 10 درصد می باشد.برای دارایی نقدی و طلای غیر زینت اگر به طور تقریبی از 110 گرم طلا ( 18 ع )بیشتر باشد  نیز معادل یک از چهل سهم می باشد که  در وهله نخست به نیازمندان (فامیل)داده می شود.در پایان ماه رمضان نیز قبل از خواندن نماز عید زکات سرفطره معادل سه کیلو از غذای غالب برای هر نفر واجب می شود(قابل پرداخت در طول رمضان).

   حَج :چهارمین رُکن اسلام حج خانه خدا می باشد.که حداقل یک بار در طول زندگی بر هر مسلمانی واجب می باشد.از موارد واجب شدن حج استطاعت مالی و بدنی شخص می باشد.

حج اصلی (حج تمتع) در ماه ذی الحجه می باشد و مهمترین بخش آن روز  عَرَفَه (حضور در  صحرای عرفات) می باشد .حج اصلی با قربانی پایان می یابد.

     روزه :پنجمین رُکن اسلام روزه ماه مبارک رمضان می باشد.ماه رمضان با روئیت ماه در آخر شعبان شروع شده و با روئیت ماه در  آخر رمضان پایان می یابد و روز اول ماه شوال عید فطر می شود. روزه گرفتن یک روز قبل از شروع ماه رمضان، در آخرین روز شعبان به نِیّت رمضان حرام می باشد که به آن روزه  یَومُ الشَک گفته می شود.( در محاسبه شبانه روز دینی با غروب آفتاب،آن روز تمام و شبانه روز بعدی شروع می شود مثلاً نماز تراویح اول رمضان با دیده شدن ماه، در همان شب خوانده می شود.)

روزه روز عرفه برای غیر حاجیان و روزه در روز دهم ماه مُحرم  نیز سُنَّت می باشند.سُنَّت است یک روز قبل یا یک روز بعد از دهم محرم را نیزبه همراه دهم مُحرم روزه گرفت. روزه گرفتن در روزهای دوشنبه و پنج شنبه هر هفته و روزهای 13و 14 و15 هر ماه قمری نیز سُنَّت می باشند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد