نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)
نماز متین 2

نماز متین 2

آموزش نماز و احکام در فقه إمام شافعی (رحمه الله)

حضور در مسجد - آموزش نماز در فقه امام شافعی رحمه الله(کتاب نماز متین 2)

﴿حضور در مسجد

رسولُ اللّٰه (صَلَّى اللَّهُ عَلَیْهِ وَآلهِ وَ سَلَّمَ) برای حضور در مسجد و خواندن نمازهای فرض به جماعت سفارش و توصیه  فراوان نموده و ثواب نماز جماعت را تا 27 برابر بیشتر از نماز انفرادی معرفی نموده اند.

افرادی که علاقمند به حضور در  مسجد می باشند در قیامت در سایه عرش الهی خواهند بود. بهتر است مقداری پیش از أذان در منزل وضو گرفته و با آرامش به سمت مسجد حرکت نماییم . رعایت بهداشت در مسجد نیز از امور مهم می باشد لذا بهتر است با وضو به مسجد داخل شویم و از داخل نمودن وسایلی مانند جوراب و کفش که طراوت محیط مسجد را دچار مشکل می نماید خودداری نمود.

 هنگام ورود به مسجد می توان دعای مخصوص به آن را خواند.

 

     اَللّٰهُمَّ افْتَحْ لِی أَبْوَابَ رَحْمَتِکَ     پروردگارا درهای رحمتت را بر روی من بگشای ب           

 

هنگام ورود و قبل از نشستن می توان 2 رکعت نماز سُنَّت خواند(نماز تَحیةُ المسجد ( نماز  ورود))

سُترِه:سُنَّت است در جایی نماز خود را بخوانیم که دیگران از جلوی ما عبور ننمایند به این کار قرار دادن ستره  برای نماز گفته می شود،بهترین مکان، نزدیک دیوار یا نزدیک به ستون های مسجد می باشد.

در نماز جماعت اگر إمام ستره خود را مشخص نماید برای سایر ین نیز کفایت می نماید.

      هنگامی که نماز جماعت پایان یابد مقداری مکث نماییم  تا برخی از أَذکار بعد از نماز را بخوانیم واز جلوی  برخی از افراد که دیر به جماعت رسیده اند عبور ننماییم  تا صف ها خلوت شده و سایرین نیز  نماز خود را تمام نمایند. اگر شخصی در حال خواندن نماز سُنَّت باشد در محدوده نماز وی قرار نگیریم تا نماز خود را با آرامش بیشتر بخواند .در مسجد باید مراعات عبادت دیگر نمازگزاران را داشت و از انجام دادن افعال و گفتار بی دلیل و غیر عبادی خودداری نمود.زمان خواندن قرآن در مسجد،در جایی قرار بگیریم که صدای قرائت ما برای نمازگزاران ایجاد مزاحمت ننماید زیرا  اصل در مسجد انجام عبادت نماز می باشد.

نماز خواندن خانم ها در منزل بهتر از حضور در جماعت مسجد می باشد.اگرچه  حضور آنها در مسجد با رعایت موازین شرعی و رعایت فضای آرام مسجد نیز مشکلی ندارد.

هنگام خروج از مسجد می توان دعای مخصوص به آن را خواند.

 

 

اَللّٰهُمَّ إِنّی أَسْأَلُکَ مِنْ فَضْلِکَ  پروردگارا  از فضل تو (هر آنچه تو بخواهی) خواستارم

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد